粤文化,阅观点,悦生活……
街巷探秘:讲古佬带你品味隐藏于羊城老街巷的传奇故事
更多

噚日viuTV开台,一追完台除咗嗱嗱声煲乔妹同宋仲基嗰套《太阳的后裔》、《跟住矛盾去旅行》之外。最吸睛嘅一定系Expedia翻拍1998年广管局个经典宣传片「电视节目有好多种」,由网络红人达哥声音导航,仲搵返几个当年有份拍宣传片嘅演员重演当年嘅情境。你又认得几多个呢?

佢哋唔系同一人嚟噶,虽然广告公司联络到片段入面食零食睇卡通片嘅男童,但系佢由于私人原因婉拒拍摄。故此公司搵嚟另一个体形相近嘅男演员扮返呢个:「等我变身先」嘅情境。

片入面婆婆高尔珩相信大家经常都会喺唔少TVB或者港台嘅剧集入面见过,虽然多数系做跑龙套嘅角色,但系大家一定会有印象。高尔珩婆婆仲要搵返当年件啡色外套出嚟着,不过原本嘅黑发已经变成白发。而18年前嘅呢位伯伯虽然联络到,但系佢婉拒拍摄。

呢班咁肉紧睇住「转身射个三分波」嘅波友显然唔系原班人马,因为广告公司无法联络上入面嘅人。

睇电视学煮餸嘅主妇赵月明经过18年表情一样咁到位。佢年轻时已经参演唔少作品,包括《恐怖热线之大头怪婴》、《无味神探》《我的野蛮同学》等。

由于广告公司联络唔到片尾嘅一对睇鬼片小孩,所以搵返片头个男演员同另一个女演员,饰演佢哋嘅大个版。

新版:

旧版:

来源:POPNEWS
更多
狂乱的人 发表于 2016-4-20 18:23:34 ( 加好友 |打招呼 |发消息 )
鸡蛋六只,糖两茶匙

五岳倒为轻 发表于 2016-4-20 18:26:01 ( 加好友 |打招呼 |发消息 )
转身射个3分波

nimfish 发表于 2016-4-21 09:59:56 ( 加好友 |打招呼 |发消息 )
狂乱的人 发表于 2016-4-20 18:23
鸡蛋六只,糖两茶匙

系龟蛋, 五系鸡蛋,  牛龟甘大只

无效楼层,该帖已经被删除
狂乱的人 发表于 2016-4-22 12:31:05 ( 加好友 |打招呼 |发消息 )
nimfish 发表于 2016-4-21 09:59
系龟蛋, 五系鸡蛋,  牛龟甘大只

旧版系鸡蛋