粤文化,阅观点,悦生活……
街巷探秘:讲古佬带你品味隐藏于羊城老街巷的传奇故事
详细内容

混血女神闹爆王晶,有楼就系成功嘅指标?

soonl 发表于 2015-12-31 |8条回复 |1596次浏览

更多

英菲混血香港网络红人Asha Cuthbert,日前拍咗条片叫「Dear TVB,」,内容系一封公开信,但收件人唔系TVB,呢一切就要由TVB节目《网络挑机》开始。

Asha Cuthbert话佢朋友俾咗两集《网络挑机》佢睇,睇完着晒火,特别系其中一集,王晶问参加者Eminleo同伍公子:「做Youtuber赚唔赚到钱?买唔买到楼呀?」Asha对住镜头,握实拳头:「我听到呢啲嘢,梗系好唔忿气啦,点解我一定要赚到好多钱先叫成功呀?我做紧我想做嘅嘢,已经好成功喇喎。」

之后佢仲反驳王晶话『第日你老咗,你咪同你老婆睇TVB啰。』一句,Asha除咗好肯定自己唔会爱上睇TVB嘅人,又话就系呢一种人喺度洗香港人嘅脑,觉得名牌同楼先重要。

被王晶unfriend咗嘅秋生睇嚟好认同Asha嘅见解,都喺facebook大赞,并表示「打到班老鬼拍拍声」。
更多
soonl 发表于 2015-12-31 17:43:26 ( 加好友 |打招呼 |发消息 )

孤独的星梦 发表于 2015-12-31 17:49:44 ( 加好友 |打招呼 |发消息 )

人物:和珅(大清文华殿大学士、九门提督)
钱: 八亿两至十一亿两白银。
楼:千百万顷的土地以及数百处房产
想做的事:(最高)爵位一等忠襄公(后被嘉庆帝革除)。 大权在握,而且成为皇亲国戚。利用职务之便,结党营私,聚敛钱财,并用贿赂、迫害、恐吓、暴力、绑架等方式笼络地方势力、打击政敌。
下场: 乾隆帝死后十五天,嘉庆帝以一条白绫赐和珅自尽。

leon568 发表于 2016-1-1 12:03:38 ( 加好友 |打招呼 |发消息 )
條友都冇野做,只好投共做哈巴狗。

使君子 发表于 2016-1-2 20:07:14 ( 加好友 |打招呼 |发消息 )
孤独的星梦 发表于 2015-12-31 17:49
人物:和珅(大清文华殿大学士、九门提督)
钱: 八亿两至十一亿两白银。
楼:千百万顷的土地以及数百 ...

多么弱智的类比。王晶不做官,何来贪污?他全靠食脑写剧本,才有今日的身家财富。 王晶的那班江浙老乡,更是权倾大陆,中央七常委有五个是江派的人,连习都要忌三分。

几时轮到 广邦 上位,铲除江浙邦,你先好提和珅。 不过你班废物,无话做官上位,连自己揾两餐都顾吾掂

使君子 发表于 2016-1-2 20:13:00 ( 加好友 |打招呼 |发消息 )
leon568 发表于 2016-1-1 12:03
條友都冇野做,只好投共做哈巴狗。

混血女神“闹爆”,娇声细语,有乜牙力? 不如话她夜晚在床上被男人“锄爆”

使君子 发表于 2016-1-2 20:17:13 ( 加好友 |打招呼 |发消息 )
哼,“英菲混血”,我猜八九不离十,其父必是英国底层失败男,其母更是毫无话语权的仆人岛国

使君子 发表于 2016-1-2 20:24:10 ( 加好友 |打招呼 |发消息 )
soonl 发表于 2015-12-31 17:43

IS领袖,当然算是成功者,起码他够胆杀人。就算他最终被欧美逮捕处决,他也不失为一代枭雄。改朝换代,永远是血腥杀戮战场上最强悍者胜出。在立法会烧垃圾桶,连小学生都嫌幼稚

bahbahchan 发表于 2016-1-6 13:39:47 ( 加好友 |打招呼 |发消息 )
王晶條友正契弟. 拍咸戏就本事. 个口最臭 !